sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kuulumisia ja kuveja kesältä.

Heissan!

Tässä on nyt kolmisen viikkoa koti-iseilty vaikkakin Lauralla on aika rennosti alkanu toi koulunkäynti kun se on aiemmin osan tän jakson kursseista jo käyny joten sen lukkari vielä toistaseks on vajaa ja osa päivistä meneeki silleen että se käy vaan Sofian päikkäreitten ajan koulussa  ja tuloo takasi. :P
Mut on toki myös ollu jo semmosia päiviä että ollaan oltu pitemmän aikaa kaksin, ja sit niitä vasta rupeeki tulemaan kohan ens jaksossa Lauralla alkaa keittiötunnit. Sitten saahanki olla kahestaan ihan kyllästymiseen asti varmaan..
Mut tähän mennessä on kyllä kivaa ollu meillä vaikka hassuu onki ku en oo ikinä oikeen ollu Sofian kaa kahestaan pitemmän aikaa mutta kyllähän tuota tuohon tottuu. Sofiaki ihmeen hyvin on ottanu tän ainahi toistaseks vaikka on tottunu että äiti on aina ollu kotona, pari kertaa se on tainnu ihmetellä vähän että missä se on ja huudellu ympäri kämppää "ÄÄÄÄITIII, ÄÄITI!" mut sit vaa jatkanu leikkejä normisti ilman sen suurempia reaktioita :)

Sofiasta on tullu rakennusmestari. Se on joka päivä rakentelemassa tuolla omassa huoneessa torneja rakennuspalikoilla tai semmosilla jättiduploilla sun muilla mistä nyt vaan saa tornin aikaseks ja myö ollaan vaa vierestä ällistelty miten taitava se siinä jo on. Iha uskomatonta mite hyvi se osaa niitä kasailla iha ongelmitta ja vaikka kaatuskin nii levittää vaan kaikki ja alottaa alusta iha intona. Se on ehottomasti ykkösleikki nyt.

Myö ollaan vissiin opetettu Sofia liian hyvälle nykysin tai jotain ku on nyt pitkän aikaa ollu silleen että vaan hyvi harvoin annetaan Sofialle purkki ruokaa vaan lähes aina ollaan tehty ruokaa mikä sopii Sofiallekki jonka takii vissiin ne purkkiruuat ei taho enää maistuu ku siitä oikeen huomaa miten se ei vaan tykkää niistä eikä suostu niitä hirveesti syömäänkään. Ja sit ku onki jotain herkkuruokaa esim jotain pastaa tai kanaa nii voi että tuohon tyttöön mahtuu paljon ruokaa...

Oivoi tänään täytettiin Sofian päivähoitohakemus kaupungille. Ei tässä ookkaa ku enää neljä kuukautta ku mun pitäs lähtee armeijaan ja Sofian hoitoon. Mut kun se on niin pieni vielä :´( no onhan se sentään jo 1v7kk ja sillon jo melkeen kaks vuotta.. 
Onko kellään millasii kokemuksii noista erilaisista päivähoidoista tai suositteko ennemmin perhepäivähoitoo vai päiväkotii? Myö haettiin ensisijaisesti perhepäivähoitoo ku aateltiin että parempi olla pieni tiivis ryhmä missä Sofia viihtys jos vaan ois hyvä hoitaja. Toisaalta päiväkodissa on monta varmasti ammattitaitosta hoitajaa joista voi se lemppari tulla ja ei oo huono vaihtoehto sekään vaikka ei perhepäivähoitoon pääsiskään, eipähän tarvii vanhempana erikseen siirtyy päiväkotiin ja totutella sinne.. Noo sen näkee sitte miten käy.

Lopuks tosiaan tässä vähän kuvii koko kesältä ku on kone lainassa ja saa kovalevyltä siirrettyyn.. :)
10 kommenttia:

 1. Sofia on ehkä universumin söpöin taapero!

  VastaaPoista
 2. ^Oon niin samaa mieltä Suvin kanssa! Todella suloinen ja kaunis lapsi :)

  VastaaPoista
 3. On varmaan aikalailla lapsikohtaista ja paikkakuntakohtaistakin onko päiväkoti, perhepäivähoito vai "ryhmis" sopivin paikka lapselle. Meillä pojat ovat perhepäivähoitajlla ja näille (4v ja 2v) pojille se on kyllä ihan hyvä ratkaisu. Itsestä tuntuu, että pienestä ryhmästä on hyvä aloittaa ja alle 3v ei vielä niin paljon tarvitse niitä virikkeitä, että sen takia pitäisi päiväkoti olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii voi olla.. niin myöki ollaan aateltuu että pienempi ryhmä ensin, sit myöhemmin päiväkotiin isompana. :)

   Poista
 4. Moikka!
  Perhepäivähoito ja päiväkoti ovat molemmat oikein hyviä vaihtoehtoja.
  Tahtoisin antaa vain yhden tärkeän neuvon varsinkin jos perhepäivähoitajalle viette. :) tarkoitus nyt ei ole tulla pätemään vaan kertomaan kokemuksesta :)
  Kun viette pikkuista ensikerran hoitoon on se varmasti rnakempaa teille kuin lapselle itselleen, eli on erityisen tärkeää ettette jäisi tuntikausiksi ovelle seisoskelemaan ja viivyttämään lähtöä, sillä sillon lapsi aistii pelkoa ja jännitystä vanhemmissaan ja rupeaa itsekin reagoimaan siihen itkulla, kun aavistaa että teilläkin on paha mieli. Vaan, niin kamalalta kuin se kuulostaakin, on tärkeää että sanotte selvästi että " heihei äiti ja isä lähtee nyt ja iltapäivällä nähdään" ja suukotella ja halia.
  Ja tottakai varmasti keskustelette hoitajan kanssa jne mutta tehkää se "tahdikkaasti" :) Lapsella on kaikki hyvin hoitajan kanssa ja Sofiakin saa varmasti nopeasti uusia ystäviä jolloin murheet unohtuvat nopeasti.

  Anteeksi pitkä kommentti!
  Kaikkea hyvää teille ja ihanaa syksynalkua koko perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan vinkeistä :) Pitää pitääki mielessä ku kohtahan toi hoitoon lähtö koittaaki. Pitääkin kirjottaa siitä kun oon näköjään unohtanu mainita asiasta päivitystä.. :p

   Ei se mitään vaikka pitkä onki, näitä on just kiva lueskella jos asiaa on, etenki tämmösiä hyödyllisiä neuvoja :)

   Poista
 5. Onpa ihania kuvia ! :) Itelläni ei vielä lapsia ole, mut kovasti niistä haaveilen :)

  http://pieninsiivin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti se vielä joku päivä sulleki toteutuu :)

   Poista