maanantai 11. maaliskuuta 2013

Menoa, meininkiä ja levotonta reissua

Hey, you there!!

Anteeks hirrveesti...

ku on nii pikä aika ku oon viimeks kirjottanu. On taas meinannu ihmisen viaton aikaansaamattomuus ottaa valtaa ku koko viime viikonki meinasin kirjottaa mut se jäi sitte kuitenki joka ilta tekemättä ja nyt vasta sain aikaseks.. 

PÄÄ!

Raskasta reissua


Me ollaan tässä Sofian kaa yökyläilty pariin otteeseen ku myö oltiin kahestaan tossa pari viikkoo sitte miun porukoilla ja viime viikolla ku miulla oli loma nii käytiin koko poppoolla Lauran isovanhempien luona.
Muute oli kyllä erityisen rento loma ku yli puolet ajasta oltiin vaan kotona ja möllötettiin ja Lauran kaa oltiin iha hurjia ku joka ilta kotona ollessa katottiin Housee dvd:ltä vähintään kaks jaksoo iltaan sen jälkeen ku Sofia oli menny nukkuu. :P Viikonloppuna vaan käytiin moikkaa porukoilla miun siskoo ja sen perhettä ku ne oli tullu käymään vähä kauempaa pitkästä aikaa. :)
On se hassu ku ku Sofiaa ei oo oikeen missään vaiheessa kiinnostanu oman ikäsensä tai ylipäätäsä pienet lapset mutta sit jos on vähänki isompi esim. miun enotettava joka on 2,5v nii se kiinnostaa ihan sikana ja pitää tarkkaan seurata aina mitä toinen tekee ja kaikkii leluja pitää saaha kokeilla mitä seki.
Sit ku on joku vähä pienempi nii Sofia on vaa sillee: Hm.. mitäs se tuo tuossa meinaa??
Kyllä talvi on ihanaa
:D
ahkerana lumitöissä
:)                                                                                                                                                                   Se on tullu kyllä nyt selväks näillä parilla yöpymisellä että vaikka ois kuinka hauskaa muuten Sofialla nii  nukkuminen on iha hirveetä.. Ennen siinä ei oo ollu mitään ongelmaa mu tny on jostain syystä tullu että Sofia panikoi ku sitä pistää nukkumaan matkasänkyyn vieraassa paikassa ja kun sen lopulta saa nukkumaan nii se on yöllä on hirmu levoton ja pitää päästä pois eikä taho uudelleen rauhottuu sänkyyn jos menee paniikkiin.
Kai Sofian pitää vaan ajan kanssa tottuu nukkuu vieraissa mut onko teillä kokemusta tästä? Jos on nii ootteko kokeillu jotain mikä saattaa helpottaa sitä nukkumista ja miten pitkään ootte saanu totuttaa että on ruvennu nukkuminen sujuu ongelmitta?
Ja millasii tapoja työ ootte yleensäki käyttäny nukuttamisessa ja yökäyttäytymisessä?
Meijän rutiinina on vaan viedä tyttö sänkyyn ja sit jos tarttee nii käyä rauhottelee ja antaa tuttia joka on vielä Sofialla käytössä ja yöllä sama homma, ja jos tulee paniikki nii otetaan pois ja rauhotellaan sylissä.
Meillä ainaki on toiminu hyvin eikä nykyään tarttee ees paljoo yöllä rauhotella tai etenkään pois nostaa kun nukkuu nii hyvin jos ei oo kipeenä tai hampaita tulossa..

Ainii ja mitä mieltä työ ootte siitä huudattamisesta eli että lapsi huutaa niin pitkään että ite rauhottuu nukkumaan? Ku meijän mielestä se on ihan tarpeetonta eikä myö sitä haluta Sofialle opettaa. 
Eihän sitä nykyään ees suositella käytettäväks vaan ennemmin niinku myö tehään.
Eikä siihen tosiaan oo tarvetta ku Sofia nukkuu niin nätisti kotona ku on tuttu ympäristö.


Väsyny matkaaja


Suomalaisen rallin uusi toivonkipinä

Mutta joo pitäs tästä painuu nukkumaan että jaksaa huomenna taas töihin painaltaa.
Vielä ois kolmen viikkoo ja sitten jo oiski valmistuminen joten sitäpä ootellessa ensi kertaan siis. :)

9 kommenttia:

 1. Meillä on molemmilla pojilla ollut pieninä tutin lisäksi unirätti (siis ihan vain harso) ja sitten sellainen pehmosoittorasia. Se soittorasia on tuonut vieraissa paikoissa tuttuudentunnetta sittne lapselle. On ollut sama tuttu musiikki kylässä ja kotona.

  Ja huudattamisesta olen samaa mieltä. Joka inahdukseen ei kannata juosta luokse, mutta jos lapsen jättää vain pitkäksi ajaksi huutamaan, tulee lapselle hylkäämisen kokemus. Meillä tosin tuo pienempi (1v10kk) on sellanen, että sen huudosta erottaa selvästi onko joku hätänä vai tympäseekö sitä vain. Tympäsyhuutoa voi kuunnella pikkasen pidempään (5-10min).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samoja ajatuksia meilläki on tosta huudatuksesta että tuo mielipide huuto on jo sitte iha eri juttu mut ei vielä iha ajankohtasta, kyllä sen tosta neidistä erottaa..

   Just tossa Laura kekkasi yks päivä että annetaan joku pehmolelu sänkyyn mukaan vaikka ei se sen idea maha heti valjetakkaan mutta oispahan joku tuttu asia sitte mikä ois aina mukana ku tottuu että se on vieressä nukkuessa :)

   Poista
 2. Jussihei, unohit kertoo että Sofia oppi sanomaan kakka ja kukkuu! :D t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan joo tärkein unohtu :) ainii ja korjaus tohon loppuun että miulla on vaan kaks viikkoo siis valmistumiseen :P

   Poista
 3. Meiläki oli pojalla aina tuttu unilelu matkassa, vaikkei se sitä vielä erityisee tuntenu tai muuta, mutta jos se unohtu kotio nii sen kyllä huomas. Toisaalta sillon kauan sitte ku ite olin teini-isä nii met reissasimma paljon eikä kyllä huudatettu nukkumaan laittaessa vaan jompikumpi oli huoneessa siihen saakka että poika nukku jajos yöllä heräs nii sitte nukutettiin uudestaan vaan.. mitä sitä huudattammaan..

  Kaison vaan tottumiskysymys, että mitä useammin kulkee ja reissaa, varsinki tutuissa paikoissa, nii alkaa hiljallee sitte niissä paikoissa ainaki laittaa nukkuun helpommin.

  nyt kun asiaa mietin, nii mun poika on kohta 12 ja sillä tais olla vielä vuosi sitte se samainen unilelu matkassa ku kävi yksin yökyläileen :D

  Kyllä lapselle se syli on tärkee, sanoo immeiset mitä sannoo, nii ite oon päässy aina sylliin lapsena ja pojan oon ottanu sylliin.. se tulla rojahtaa vieläki välillä sylliin (eikä sole ennää nii kivvaa).

  tsemppiä vaan :D

  VastaaPoista
 4. sehän piti sanoa vielä, että monesti se ensimmäinen yö "uudessa" paikassa on vaikea... joskus myös eka yö kotona taas.. että sellaset yhen tai kahen päivän reissut voi olla tosi voimillekäyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii jospa tosta pehmolelusta tulis samallainen mikä nyt annettiin sille että se ois sit aina mukana :)

   Sitä kaikki meille onki sanonu että se vaatii tottumista nukkuu reissussa eikä se muulla muutu ku yksinkertasesti reissaamalla sinnikkäästi.
   Tässä nyt kaks reissuu on menny vähä niin ja näin unien kaa mutta eiköhän se siitä ajan kanssa sutvaannu. :)

   Kiitosta vaan ja kiva kuulla että on samoja kokemuksia ja mielipiteitä muillaki :P

   Poista
 5. Heippa! Ekaa kertaa eksyin tähän blogiin. Mutta siis asiaan, jos muksut (nyt 1v3kk ja 2, 5v) on ollut yötä jossain vieraammassa paikassa niin on ollut omat peitot ja lakanat mukana, jossa sitten oman kodin tutut tuoksut ja tärkeät unipuput. Ehkä se on osaltansa auttanut lapsia rauhoittumaan nukkumaan. Jos sattuvat yöllä heräämään (niin kotona kuin siellä kylässäkin) ja ei meinaa millään rauhoittua niin viimeisenä keinona ollaan annettu pulloon iiihan liru maitoa ja siihen noi kummatkin sitten nukahtavat :) nyt varmaan joku kivittää mut kun annetaan vielä välillä tolle 2, 5veellekin pulloa :D

  Alan seuraamaan blogiasi :)

  -mamika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii on meilläki ollu aina oma peitto mukana ja nyt on otettu toi unileluki käyttöön :) niin sanottuu "iltamaitoo" Sofialla ei oo ikinä ollu käytössä etenkään nyt ku ei muutenkaan juo maitoo ollenkaan..

   Kiitos seuraamisesta :)

   Poista