perjantai 8. marraskuuta 2013

Voi kohua..

Mmmoi!

Luvassa suoraa tekstiä ja tiukkoja mielipiteitä, arvatenkin siis Laura taas puikoissa. :D

Jotkut varmaan huomasivatkin eilisessä eli torstain Helsingin Sanomissa/nettihesarissa isänpäivän jutun jossa tää meidän ihana faija oli haastateltavana. Juttu itsessään oli meidän mielestä ihan asiallinen ja hyvä, mutta tarkimmat ovatkin huomanneet tuon rahakohun sun muun sieltä kommenttiboksista.. Huh sanon minä.
En aio enkä halua mennä sinne kommenttiboksiin räyhäämään, ihmiset puhukoon ja kaikillahan oma mielipiteensä asioista on ja saakin olla, mutta ihan täysin kantaa ottamatta en vaan VOI olla. :D

Hesarin juttuun pääset tästä.

Voisin lainata tähän muutaman kommentin joihin vastailen tässä.
Ensimmäisenä kommentti josta kaikki lähti liikkeelle:

"Millä nämä tämänikäiset rahoittavat elämisensä? OK jos vanhemmat tai itse maksavat, mutta vastenmielistä jos kulungit menee yhteiskunnan (=veronmaksajien) piikkiin."

Milläkö tämänikäiset rahoittaa elämisensä? No sillä samalla millä kaikki muutkin tässä tilanteessa olevat. Minä saan opintotukea ja opintolainaa siinä missä muutkin ikäiseni opiskelijat, en sen enempää enkä sen vähempää. Jussi saa kodinhoidontukea siinä missä kuka tahansa kotifaija/-mutsi. Sama homma oli toisinpäin silloin kun minä olin kotona. 

Myös me maksamme veroja niistä rahoista mitä meille tulee. Jussi on myös mahdollisuuden tullen käynyt kesätöissä jne.  
Tähän haluiaisin myös sanoa sen, että kun minä olen opintoni suorittanut ja Jussi on palannut armeijasta niin ihan samalla tavalla me menemme töihin niinkuin kaikki muutkin ja maksamme niitä samaisia veroja kun kaikki tällä hetkellä työssä käyvät ihmiset. :D
Ja mitä vanhempiimme tulee, he eivät meitä elätä mutta tarpeen tullen voivat avustaa. 


                                                   Kiinalaisessa syömässä (niillä verorahoilla).

"Kuinka vanhuksina nämä teinit kolmekymppisiä pitää, mikäli kuvittelevat että silloin ei jaksa valvoa oman vauvansa kanssa? Tunnen pari tällaista teinimammaa, ja täytyy kyllä sanoa, että olen onnellinen, että omat vanhempani olivat kolmekymppisiä kun minä synnyin, kun sitä teineilyä katselee vierestä."


Ikävä kyllä me emme saaneet vaikuttaa tähän otsikkoon, eikä Jussin tarkoitus ollut sanoa että "en minä enää kolmekymppisenä jaksaisi vauvaani hoitaa". Pointti oli se että olemme nuoria ja nuorena jaksaa. Toki meillekin tulee silmäpussit siinä kohtaa kun on monta yötä valvottu eikä nukkuminen ole mahdollista. (Juuri silloin kun tuo Hesarin juttu kirjotettiin niin olimme pari yötä valvoneet koska Sofia oli pahassa flunssassa ja kuumeessa.) 

Eikä todellakaan ollut tarkoitus välittää viestiä että kolmekymppiset on vanhuksia.. : DD 
Tääkin teineily on ihan mahdotonta meidän osalta! Siis mieti, oon tänään käyny niinq vähä koulussa, vääntäny vähä pinaattilettui ja ollu mut ihqun lapsen kaaaaa xoxoxoxoxo<3<3<3<3

"No kyllähän näille on hyvä antaa yhteiskunnan rahaa. Sehän voidaan
ottaa vaikka koulujen lakkauttamisella kuten kunnissa tehdään
tai eutanasia-piikki vanhuksille. Kyllä 17-vuotiaan pitää päästä jo "pukille" -
muut maksakoon."


Tähän en taida sanoa mitään muuta kuin että kiitos päivän nauruista.. 


"Ehkä elämää täytyisi vähän elää!"


Niin, ei tule äkkiseltään mieleen parempaa tapaa elää kuin oman lapsen kasvun seuraaminen lähietäisyydeltä. Matkustella, ryypätä, rellestää, asua yksin, kaikkea tätä kerkesin tehdä jo ennen Sofian syntymää. Myös karumpia aikoja tuli silloin koettua.                                                                                   Kesällä rannalla(:

"Lapsellista kuvitella, että vain pikkulapsen vuoksi valvotaan öitä. Valvominen vasta alkaa, kun lapsi itse tulee murrosikään. Joten varaudu vain, lapsi-isi, siihen, että jatkat valvomistasi kolmekymppisenä edelleen, vaikket millään jaksaisi."


Joo, me ollaan niin lapsellisia että unohdettiin ihan ajatella että Sofia on olemassa vielä teini-ikäisenäkin! Hyvä kun muistutit. Josko nyt ensin käytäisiin läpi tämä taaperoaika ja uhmaikä, katsellaan sitä teini-ikää sitten kun se on ajankohtaista. Ehkä me sillonkin jaksetaan just ja just valvoa.


Nojoo, tässä nyt muutama esimerkki tästä oikein aikuismaisesta ja sivistyneestä keskustelusta. :D Jokainen itse halutessaan voi lukea loput. 

Mutta voiko joku ihan tosissaan sanoa että lapsen voi hankkia vain silloin kun on palkkatulot ja että silloin on oikeutettu hankkimaan lapsia? Eikö meillä nuoremmilla ole oikeutta olla noilla tismalleen samoilla tukirahoilla kuin vanhempien ihmisten? Miksi? Itsehän olen valinnan tehnyt elää pienemmillä rahoilla, en minä niitä sen enempää saa kun joku kolmekymppinen mutsi, päinvastoin. 

Ehkä ei tästä aiheesta sen enempää, kuitenkin haluamme kiittää kaikkia jotka laittoivat positiivista palautetta. :) Ottakaa nyt vähän huumorilla ja ironialla näitäkin minun vastauksia. Kritiikki on toki tervetullutta, mutta nämä kommentit oli jo aika kaukaa haettuja ja jotkut jopa aika asiattomia. Kertokaa toki omiakin näkemyksiänne. 


Sit vielä sellaista asiaa, että Jussin kanssa olemma pohtineet tämmöistä, että olisiko teidän lukijoiden mielestä ihan kamalaa jos tämä blogi siirtyisi pääosin minun kirjoitettavaksi siksi aikaa kun Jussi on armeijassa? Toki Jussikin voisi välillä tänne tulla näkemyksiään ja kuulumisiaan kirjoittelemaan mutta pääasiassa se olisin minä joka kirjoittaa silloin. Haluaisin myös mielellään kuulla toiveita siitä että mitä te haluaisitte minun kirjoittavan? Aiheita, mietteitä, ideoita, ihan mitä vaan. Koulusta tulee asiaa ehkäpä sitten kun kuviot on selvillä kunnolla sen suhteen. 


Mutta hauskat viikonloput teille kaikille, pistäkäähän urakalla kommenttia kehiin! 


xoxoxoxoxo teiniLauRa<3<3<3<3<3

PS. SUURET PAHOITTELUT ETTÄ TÄMÄ TEKSTI VAMMAA (NUO TAUSTAVÄRIT, FONTIT JNE..), VIKA ON TÄÄLLÄ PÄÄSSÄ JA KORJAAMME ASIAN HETI KUN SAAMME PAREMMAN NETIN! YRITTÄKÄÄ TOISTAISEKSI SAADA TÄSTÄ TEKSTISTÄ SELVÄÄ! :D

28 kommenttia:

 1. Musta ois jopa kiva kuulla Lauran suusta juttua, tykkään kun sulla on niin vahvat mielipiteet :D jahei ois kiva saaha joku sellanen "meidän päivä"-tyylinen postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toki sitten jos kirjoitan useammin niin kaikki postaukset ei todellakaan tule olemaan armottomia mielipidekirjotuksia, osa ehkäpä.
   Hyvä idea tuo postaus, pistetään korvan taakse! :>

   -Laura

   Poista
  2. Ja tosiaan noista kommenteista on vielä sanottava että kyllä osaa ihmiset olla tyhmiä, mitäpä se niitä liikuttaa jos te elätte tuilla, niin moni muukin sitä tekee ja moni käyttää rahat varmasti vastuuttomammin kuin te.. Ja ton otsikkovalinnan tarkotuksena on varmasti vaan herättää kohua ja saada lukijoita.. :) Juttu itessään oli tosi hyvä !

   Poista
  3. Joo, onhan noi kommentoijat tosi aikuismaisia ja silleen.. :'DD
   Ja periaatteessa, mitäpä se meitä liikuttaa jos joku haluaa ajatella noin.. Juttu oli meistäkin tosi asiallinen ja mukava, otsikko vaan vähän antaa koko jutusta väärän kuvan mutta eipä se mitään.

   -Laura

   Poista
 2. Tollaset kommentit kannattaa jättää omaan arvoonsa mitä tuolla on. Ilmeisesti niillä opintotukirahoilla pitäisi vaan ryypätä ja matkustella, eikä kasvattaa lasta :D Itsellänikin oli AMK-opinnot kesken, kun esikoinen sytyi. Kummasti se tuntui herättävän paljon vähemmän paheksuntaa, koska olin "jo" 23-vuotias.

  Olisi mukava, jos blogi ei hiljentyisi kokonaan Jussin intti-ajaksi, joten tuo, että Laura kirjoittelisi, kuulostaa minusta hyvältä ajatukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, turha näistä on itseensä ottaa, lähinnä huvittaa tuo koko keskustelu tuolla. :D Ja niinhän se on että aika monellakin on vielä opinnot kesken silloin kun vauva syntyy jos vähänkin korkeammalle opiskelee.. Kaitpa tämä meidänkin tilanne olisi ok jos opiskelisin tällä hetkellä korkeampaa tutkintoa ja ikää olisi pari vuotta lisää, hassua..

   Korjattakoon muuten vielä nyt kerran tämä asia: Jussi ei ole missään vaiheessa sitä haastattelua sanonut, ettei kolmekymppisenä jaksaisi enää sen hemmetin vauvansa kanssa valvoa. Jussi sanoi asian haastattelussa näin, että nyt ehkä jaksaa paremmin kuin kolmekymppisenä jaksaisi. Sitä emme tiedä miksi tuo on otsikoksi päätynyt, varmaan sillä halutaan herättää juuri tätä kohua tai jotain.. :D

   Joo, kyllä asia varmaan niin on että minä pidän yllä sit tätä blogia. :)

   -Laura

   Poista
 3. Luin Hesarin jutun ja löysin blogin sitä kautta. Kiva, kun pidätte blogia! Toivon teille kaikkea hyvää ja jaksamista lapsen kanssa. Tiedän, että osaatte, pystytte, selviätte ja haluatte. Onnittelen myös rohkeasta päätöksestä pitää lapsi! Se ei ole lainkaan itsestään selvää tässä ilmapiirissä. Elämässä kasvaa monessa asiassa sekä vanhempana että ihmisenä. Haasteita tulee lapsen jokaisessa ikävaiheessa - tärkeintä on pysyä aikuisena. Toivon myös, että suhteenne kestää, jotta voisitte olla esimerkkinä muille teiniperheille - homma voi toimia iästä huolimatta, kun sitoutuu. Kun itse menimme naimisiin mieheni kanssa 18-vuotiaina, epäilijöitä riitti. Tänä vuonna on juhlavuosi, kun olemme olleet 20 vuotta yhdessä, joista 18 naimisissa. Kolme ihanaa lasta olemme saaneet ja heistä iloinneet.

  Kaikkea hyvää teille toivoo 36-v. äiti (lapset 01, 04, 08).

  PS: En enää tässä iässä jaksaisi yhtään vauvaa! (Varmasti moni muu jaksaa ja hyvä niin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, enkä minä arjessa edes jaksa ajatella että olisimme mikään muu kuin ihan normaali perhe, siinä missä muutkin (vanhemmat) perheet ovat. Samalla tavalla mekin elämme arkea niinkuin parhaaksi näemme, välitämme lapsestamme ja yritämme kasvattaa häntä parhaamme mukaan. Oikeastaan ainoa huomattava ero on juuri se raha ja se fakta että sitä palkkatuloa meillä ei ole.
   Parisuhteessakaan ei ole valittamista. ;)

   Kiitos mukavasta kommentista, kaikkea hyvää myös teille! :)

   -Laura

   Poista
 4. Olipa kiva juttu Hesarissa! :) Ja mainiot vastaukset kommentoijille, vedit kyl pisteet kotiin. :)
  Kirjoittajan vaihtuminen ei haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ehkäpä nämä kommentoijat saavat tästä vastauksia noihin maatakaataviin ongelmiinsa jos sattuuvat lukemaan..
   Niin ja eihän kirjottaja pysyvästi vaihdu, kohan Jussi armeijasta palailee niin hän saa kyllä jatkaa ihan ilomielin. :D

   -Laura

   Poista
 5. Ihmiset on välillä kyllä NIIIN ääliöitä! :D Teillä on ihana perhe ja ihan yhtä paljon/vähän me muutkin yhteiskunnan rahoilla eletään (itselläni ei ole lasta ja silti teen sitä ;D). Tsemppii teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta annetaan ääliöiden höyrytä keskenään tuolla kommenttiboksissa sun muualla :D
   Kiitoksia! :)

   -Laura

   Poista
 6. Ihmiset osaa kyllä olla niin katkeria. Ja mitä sitten, vaikka nuori perhe saisikin esim perustoimeentulotukea sossusta? Parempi, että sossun raha menisi nuorelle perheelle että saavat elämää alkuun, kuin että se menisi jollekin puliukolle joka tuhlaa sen rahan kaljaan. Itse olin aikoinaan masentunut, asuin yksin lukion ajan ja vanhemmat ei tod laittaneet elatukseeni penniäkään. Kun sairastuin vaikeaan masennukseen ja paniikkihäiriöön ja pääsin terapiaan minulle haettiin nuoren kuntoutusrahaa että saisin lääkkeet jne ja voisin elää jotenkuten, koska en ollut työkykyinen ja kouluakin kävin mukautetusti vain pari tuntia viikossa. Kela ei myöntänyt kuntoutusrahaa koska arvioi että "paranisin 2 vuoden sisällä". En todellakaan olisi pystynyt töitä tekemään silloin, joten sossuun oli mentävä ja ilman sitä rahaa en varmaan ikinä olisi saanut opintoja raiteilleen, piristynyt, saanut levätä ja olla huolehtimatta raha-asioista. Yhtään en niistä rahoista pistänyt juomiseen tai johonkin humputteluun vaan pakollisiin asioihin, ruoka, lääkkeet, kerran vuodessa vaatetta, ja niin edelleen. Nykyään voin hyvin ja opiskelen yliopistossa, työpaikkojakin on opiskelun ohelle löytynyt kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, me tosin emme ole toimeentulotukea hakeneet vaikka siihen ehkä oikeus olisikin, ihan perus kotifaijarahalla ja opintotuella mennään.. Mutta jos hakisimme ja eläisimme sillä niin tosiaan mitäpä sitten? Toimeentulotukihan on sitä varten että ihminen tulee toimeen jos sellainen tilanne tulee ettei ole mahdollista muualta saada rahaa. Tottakai sitä kannattaa ja pitää käyttää jos tarve vaatii, niin varmaan jokainen Suomessa asuva tekee.
   Kiitos tarinasta, on aina mukava lukea tällaisia kun lukijat jakaa jotain itsestään.
   Terveisiä sinne täältä kaikilta, mukava että sulla menee nykyisin hyvin ja olet saanut itsesi parannettua! (:

   -Laura

   Poista
 7. kai nyt mies osaa tuon fontin vaihtaa (siinä kuin talvirenkaatkin)

  'body_font': 'normal normal 15px Chewy'

  toi Chewy ei sovi kuin autoksi (eikä siksikään), laita siihen jotain tavallista please (Arial, Calibri ms.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä olipahan mies tai nainen niin osaa varmaan fontin vaihtaa joo ja renkaitten vaihtokin sujuu, pointti oli se että tällä hetkellä kone/netti täällä päässä takkuaa joten emme niitä saa korjattua.

   Jussi varmaan saapi ihan itse päättää että mitä fonttia blogissaan käyttää, käytä sinä sitä Arialia, Calibria tms omassasi. :)

   -Laura

   Poista
 8. Hesarin juttu oli mukavasti kirjotettu ja sen perusteella sai teistä hyvän kuvan. Juttu oli positiivinen, harvoin lehdissä kirjotetaan positiivisella tavalla vaikkapa teiniäideistä ja isistä. Nostan teille hattua että jaksatte nuoresta iästänne huolimatta hoitaa pikkuista!
  Miks kaikkien ihmisten pitäisi elää samalla kaavalla että eka ammatti, mies, naimisiin ja vasta sitten lapsia. Voihan sitä tehdä aivan toistepäin ja eikä lapset oo este opiskeluille millään tavalla, toki se on varmasti rankempaa. Mutta eihän kenenkään elämä oo helppoa saako lapsia nuorena vai vanhemana vai saako ollenkaan.
  Kaikkea hyvää teille koko porukalle! :)
  - E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!
   Eihän se, että jaksaako omaa pientä hoitaa ole tietenkään iästä kiinni, äidin-/isänrakkaus ei minnekään häviä. :)
   Siinäpä vasta kysymys, miksi kaikkien pitäisi samalla kaavalla elää? Suomessa se vaan on pinttynyt ihmisten päähän että ei asioiden kuulu mennä näin niinkuin esimerkiksi meillä on mennyt.
   Itse olen pitänyt ihan samanlaisen äitiysloman kuin muutkin ja palannut takaisin kouluun sen jälkeen. Vaikein osuus siinä on minulle itselle se, että tyttö jää jonkun muun hoidettavaksi, muuten ei mitään ongelmaa.
   Kaikkea hyvää myös sinne! :)

   -Laura

   Poista
 9. Hei. En jaksanut lukea kaikkia noita hesarin kommentteja mutta paljon siellä oli hyviäkin ja positiivisia kommentteja.
  Itse jokin aika sitten löysin "teidän" blogin ja mielenkiinnolla jäin lukemaan koska itsekin joensuusta kotoisin ja ainakin yksi leikkikenttä näytti hyvinkin tutulta.
  Myönnän kyllä että kun usein lueskelen teinivanhempien blogeja (juu, olen jäänyt niihin koukkuun) niin usein tulee pyöriteltyä silmiä mutta te olette antaneet niin hienon kuvan teidän perhe-elämästänne etten uskoisi teidän olevan niin nuoria. Eli tottahan se on ettei aina voi sanoa milloin on oikea ikä saada lapsia.

  Mitä noihin raha-asioihin tulee niin ihan yhtä suuri oikeus teilläkin on saada samat tuet kun muutkin samassa tilanteessa olevat. Itse olen hyvällä omallatunnolla nostanut kotihoidontukea jo vuosia ja ikääkin minulla on kohta se 30. Odotan neljättä lastani enkä usko että vielä tähän meidän lapsiluku jää. Mies on toki ollut töissä (tosin välillä on ollut työttömyyttäkin) mutta mieluummin olen olen ollut kotona kun siihen vielä nyky-Suomessa on mahdollisuus. Toki itse pidän itseäni vielä melko nuorena että minullakin on aikaa tehdä töitä vielä tulevaisuudessa paljonkin.

  Tästä tuli nyt tällainen oman elämän kirjoitus mutta halusin vain sanoa että tsemppiä teille kovasti ja hienoa että te molemmat olette huolehtimassa jälkikasvustanne. Se kun ei nykypäivänä ole niin itsestäänselvää että molemmat vanhemmat osallistuu. oli se ikä mikä tahansa.

  Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita positiivisia kommentteja tuli tosi paljon sen jälkeen kun olin tämän tekstin julkaissut, kiitoksia vain niistä. :)
   Ja kiitos sinulle myös. Koen itsekin että meillä menee hyvin, ja sitähän tuolla koko jutulla oli tarkoitus kertoa.
   Ei minullakaan tullut mieleenkään että olisi pakko palata kouluun ja laittaa tyttö heti syntymän jälkeen hoitoon jotta pääsen kiireellä suorittamaan tutkintoni ja töihin.. Höpöhöpö, se olisi ollut huomattavasti huonompi vaihtoehto myös tyttäreni kannalta.. Tottakai pidin äitiysloman siinä missä muutkin, minullakin kun siihen mahdollisuus oli. Ehkä se on hyväksyttävämpää sitten joskus toisen lapsen kohdalla, tuo "teini"-liite kun pakollakin häviää ennen sitä (hurjat 20vee kilahtaa mittariin parin kuukauden päästä).

   -Laura

   Poista
 10. Se Hesarin juttuhan oli aivan ihana! <3 Tosi hyvin kirjoitettu ja minusta siitä tuli teidän perheestä oikein myönteinen kuva. Rupesin heti googlailemaan tätä blogia, kun halusin lukea enemmän teidän seikkailuista.

  Itsekin olisin halunnut lapsia paljon nuorempana, mutta en saanut vierelleni sopivaa miestä. Esikoinen syntyi vasta kun olin 27-vuotias.

  Kaikkea hyvää teille, nauttikaa elämästänne ja ottakaa ilo irti perhe-elämästä. Ei kannata liikaa kuunnella ilkeiden ihmisten juttuja. Aina on niitä jotka haukkuu ja valittaa, vaikka tekisi mitä. Ja kaikkein turhinta on tuntea syyllisyyttä jostain rahoista. Minä ainakin annan verorahani ilomielin nuorten perheiden tukemiseen ennemmin kuin vaikka kansanedustajien palkkoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :--))
   Antaa ihmisten puhua, ehkä he siitä saavat jotain sisältöä omaan elämäänsä. Niin, ja armeija-ajan aion elää sotilasavustuksella varsin hyvällä omallatunnolla, turha pelätä sitä! :D

   -Laura

   Poista
 11. Haha. Vai että te olisitte pahoja tuilla eläjiä. Tulevaisuus näyttää koululta, armeijalta ja töiltä, seka siltä VASTUULLISESTA aikuistumiselta lapsen kanssa. Mites nää ketä ei vaan huvita ja lapsikin on jees koska saa lisää rahaa kelasta? Nekö sen paremmin ansaitsee? :D anteeks mut en ymmärrä :D veljeni sai lapsen parikymppisenä, oli kuulema niiiin nuori. Siitäkin on vaan ihana ja huolehtiva isä tullut! Itse olen nyt vähän päälle parikymmentä, lapsen hankinta ei vielä tunnu oikealta. Mutta se ei liity ikään millään tavalla. Ja provona, onko lapselle oikein kun vaikka 40v hankkii lapsen, häpeähän se on kun lapsi on 18 ja äiti 58v mummo;D

  Hauskaa talven odottamista teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on.
   Ja mitä vielä tähän ikäasiaan tulee, en halua itse tuomita myöskään niitä nelikymppisiä (tai vanhempia) tuoreita äitejä kun kerta itse toivon meille hyväksyntää, se olisi periaatteessa jo tekopyhää.
   Todettakoon että olipahan äiti tai isä minkä ikäinen tahansa, riittää se kun aidosti välität lapsesta ja haluat että lapsella on hyvä olla. Tähän minä olen pyrkinyt ja siinä samalla on parisuhde, raha-asiat ja kaikki muukin alkanut rullaamaan vähän niinkun itsestään. :)
   Se on sitäpaitsi vähän sama juttu kun raha. Ei ole niin väliä paljonko sitä on, kyse on siitä miten sen käyttää. ;)

   -Laura

   Poista
 12. Jussi helvetin sosiaalipummi, meillekki tulit vaan ilmasen ruuan perässä ylppärijuhliin kesällä! Jäit kiinni! Niinku taisin baarissa todeta et true Laurafani, niin jatka ihmeessä kirjottamista! :) Jussi hei, aamuja vaa :3 -arvaa kuka XD

  VastaaPoista
 13. Hei, ollaan kaikki yhdessä sosiaalipummeja! Minäkin, 25-vuotias työtön ja vieläpä lapseton - ai kamala kun pukaan ne mukulat joskus kolmekymppisenä ja sitten jään vasta äitiyslomalle ja saan vanhempainrahaa ja niin edelleen, kun voisin sen homman nytkin hoitaa.

  Tämä on valintojen maailma ja työ ootta tehneet miun mielestä hyvän valinnan kantaessanne vastuun. Yrittäkää olla välittämättä ääliöistä, jotka ei vaan ymmärrä esimerkiksi tämän maan tukipolitiikkaa, näkevät vain sen, että oletta nuoria vanhempia. Kuten Laura totesitkin, saatte juuri niitä tukia, joita ihan kuka tahansa muukin samassa tilanteessa ja saman ikäinen saa. Mieluummin mie teille (tulevat) verorahani annan kuin jollekin niin sanotulle pummille, joka ei vain yksinkertaisesti halua tehdä duunia eikä ottaa vastuuta mistään - ja elää verorahoilla ihan tietoisesti.

  (Toivottavasti tästä sai nyt sellaisen kuvan jonka tarkotin antaa: positiivisen ja kannustavan, vaikka onnistuinkin kai vähän kiihkoilemaan siinä sivussa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viesti ymmärretty ja sisäistetty :p Sepä se ku siinä on vissi ero jos ei vaan viiti tehä mitään ja sen takii elelee tuilla, kuin että niinku meillä on tommonen oikee syy miks tarvitaan tukia eikä pärjättäs ilman.
   Ja kuten tossa haastattelussakin totesin että sillon ku mie valmistuin nii ei vaan ollu töitä mitä tehä nii ei siinä oo hirveesti vaihtoehtoja..

   Kiitos kuitenki sulle tuestas ja niistä verorahoistas :D

   Poista