perjantai 29. marraskuuta 2013

Isänpäivää ja kuulumisia

Terve vaan ja heipähei


Näin hurrrrrrjan kohupölypilven hälvettyä olen laskeutunut tähän koneen ääreen kirjottelemaan taas höpöjä ja ei niin höpöjä.

Sofian piirtämä isänpäivä kortti :p

Isänpäivää


Nyt sitä ollaan kaks isänpäivää vanhoja ja hyvin hyvin kiva isänpäivä oli tämä. Ensimmäisenä heti aamusta heräsin kun eräs pieni neiti äitineen tuli herättämään miut ruususen unesta kera pienen söpön kortin missä Sofia oli itse piirtänyt isin kuvan, joka on kyllä miun mielestä hyvinki näkönen. Lopulta kun sain silmät suunnilleen auki ja vaatetta niskaan sain istahtaa suoraan pöytään herrrrkulliselle isänpäiväbrunssille ja tuoreelle kahvikupposelle.
Aikamme puhkuttuamme täysiä mahoja tuli Sofian päikkäri aika mutta neiti päättiki olla nukkumatta joten tehtiinki vielä päiväreissu mummolaan ilman unen hiventäkään. Aluksi menikin vielä hienosti kun Sofia innostu leikkimään ukin ja mummon kaa ja myöhemmin tuli vielä serkkupoikaki käymään jonka kaa ne on hyvät kamut ikäerosta huolimatta vaikkakin tuli illalla mustasukkaisuus kohtaus väsylle neidille ku isi erehty kantaa serkkua reppuselässä.
Siellä meni sit loppuilta leikkien, kahvitellen ja kolmea kakkua syöden joista yks oli juustokakku meiltä jonka Laura leipo ja mie koristelin iskälle lahjaks, ja niinku kuvastaki näkee nii mie en mikään mestari noissa leipomiseen liittyvissä asioissa todellakaan oo.. :D
Lopulta sit piti lainata porukoilta auto ku Sofia alko olla nii väsy että pakko oli lähtee, ja nukkuki sit autossa koko matkan joka johti kekkuloimiseen puolille öin.
Oikein kiva päivä oli kyllä kaikin puolin :)
Levottomuutta ja leikkiä


Meillä oli tässä isänpäivän jälkeen vähä ongelmii unien kanssa sen illan kekkuloimisen ja hampaan tulon takia ja Sofian rytmi oli jonku aikaa aika pahasti sekasin mistä koitu sit yöllä kekkuloimista, levottomuutta, lähemmäs puolille päiville nukkumisia ja ärtymystä mutta seki onneks on tässä tasaantunu hyvin ku hampaasta päästiin ja otettiin vakiounirytmiks että yheksältä mennään nukkummaan niin ollaan taas kaheksan maita heräilty ja päikkäritki nukuttu sopivasti ja nätisti.

Isänpäivää edeltävänä päivänä meillä oli käymässä Sofian kummi joka on mun läheinen ystävä mitä nähään aika harvoin kun se asuu tosi kaukana meiltä eikä töittenkään puolesta kerkee hirmu usein käymään täällä päin ja on aina kiva ku lopulta pääsee näkee ja on aina paljon juteltavaa kerralla kans :).
Hällä oli tuliaisiaki Sofialle ja vielä erittäin osuvia ku sattumoisin toi neiti on ollu jo pitkän aikaa kova rakentaa torneja sun muita erilaisilla rakennuspalikoilla ja nyt se sit sai ensimmäisen oman LEGO Duplo sarjan!!
Ne oli nii huippuja ettei kummi ehtiny muuta tekemäänkään koko vierailun aikana ku rakentaa niitä uudelleen ja uudelleen eikä tyyliin moneen päivään sit tehty muuta ku rakennettiin niillä palikoilla kaikennäkösiä ja kokosia torneja ja purettiin ne aina vaan uudestaan. :p

Kummin kaa rakentelua


Nyt sit jo puhaltaakin uudet tuulet lelumarkkinoilla ku meillä on täällä nykyään pieni heppatyttö ku hää sai mummolta ikioman keppihevosen joka laukkaa ja hirnuu ku nappia painaa ja harvase päivä täällä on kunnon ravit käynnissä ku hepalla kierretään ympäri kämppää ja välillä pitää äiti tai isiki ottaa mukaan leluharja heppana. Muuvitki on hyvi hallussa ku kuuluu koppeti koppeti heposesta nii neiti pomppii tahtiin ja ku se hirnuu nii tulee tiukka takanoja ja heppa keulii.
Yhtään onnistunutta kuvaa ei oo heppailusta saatu vielä ku on nii mahoton vauhti aina. Lisään sit jälkeenpäin jos onnistutaan joku kerta. :)

Sofia on kans vissii cheek fani nykyään (äitiin ja isiin tullu) ku se aina laitto miun kuulokkeet päähän ja kulki ne päässä ympäriinsä nii laitoin sille sit yks kerta soimaan cheekkiä niihin miun mp3:sta nii se vaa rupes jammaa mukana ja nyt se sit vaatii saaha ne aina välillä että pääse tanssimaan. :D


Konditoria Sofia&Mutsi


Oltiin tässä aika jännän äärellä yks päivä ku leivottiin ekaa kertaa pullaa Sofian kaa, tai siis Laura leipo ja laitto Sofialle oman löysän "taikinan" vedestä ja jauhoista mitä hää sai ite sekotella ja sit ku äiti rupes vaivaa käellä taikinaa nii laitettiin Sofialleki sen verran jauhoo lisää että senki taikinasta tuli sen verran paksu että pysty käsissä näprätä ja pyöritellä ja oli muute jännää ja hauskaa. Hyvän sotkunki sillä sai ja käsiäki sai kunnolla hinkata saippualla että tuli puhasta. Ens rojekti onki sit piparitalkoot tässä joku päivä mitä porukassa meinataan väkertää. :p

Välillä piti äitiäki auttaa


Erittäin hyvejä olivat he, isilleki maistu semmoset 6 kappaletta flunssasena.
Minäkö possu? ehehehen enhän minä yhtään..
Tällanen pläjäys tällä kertaa, eipä tässä muuta enää ku hyvät joulunodotukset kaikille. Meillä on ollu jo koti tässä jonku aikaa koristeltu kuusta myöten joka laitettiin yksissä tuumin Sofian kaa. Tai no, laitettiin muutama pallo jotka Sofia halus heti repii irti ja mutsi sit laitto sen sit oikeesti myöhemmi illalla..


2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla teijjän kuulumisia taas! :)

    VastaaPoista
  2. Mitä?? Tuolla taustalla näkyi Rantakylän koulu :O. Asutteko missä päin Joensuuta?

    -T

    VastaaPoista