keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Leipureita, markkinoita ja isoja kameroita

Heissansaa!

Tilannekuva pläjäys!
Iso tyttö ravintolassa syömässä :)
Hauoo, kukasii? :P
Tyylikäs ulkoilija

Leipomisia

Meillä oli taas tässä taannoin kunnon leivontaviikonloppu. Ensin mie olin hurja ja kokeilin äitiltä saatuu reseptii mitä on pitkään jo pitäny tehä mutten oo ikinä muistanu pyytää sopivaa vuokaa lainaan sille, ja nyt kun sen lopulta muistin niin piti heti kokeilla. Se oli semmonen banaanikakku mistä muistan jo pentuna tykänneeni paljon ja se on ollu semmonen muuten vaan tehtävä kakku mitäs on aina silloin tällöin tehty kotiin kahvileiväks ja muutenki. Ite reseptihän on tosi helppo ku ei oo ku laittaa ainekset sekasin ja uuniin vaa mie en oo ite ikinä leiponu mitään iha ite muuta ku pannarin ja mokkapaloja nii jännä oli tehä välillä.

Ei mikään kaunein näky tossa vikassa kuvassa ku ääliö minä menin leikkaamaan paloja ennen ku oli yhtään kerenny jäähtyy ja oli aikas pehmeetä vielä...
Mutta oikeen hyvää se oli ja vietiin oikeen anopilleki sen työpaikalle ku se on muutenki pitkään toivonu että käytettäs Sofiaa siellä näytillä. :)

Seuraavana vuorossa oli Lauran suur urakka ku se teki ensin torttuja ja vielä päälle ekaa kertaa piparitaikinan valmiiks jääkaappin seuraavaa päivää varten jolloin Sofiakin pääs touhuun mukaan..


Toisin sanoen lähinnä syömään sitä taikinaa ja ite työ jäi mutsille ku mie vahdin Sofiaa sen aikaa.
Tuliki sitte moonta pellillistä pipareita vaikka neiti sitä vähä maisteliki kun ei tietenkään annettu paljoo syyä ja oikein hyvejä olivat ne. Hienojaki niistä tuli ku Laura kävi ostamassa varta vasten muotteja mistä iso osa oli semmosia pieniä ja söpöjä.


Missä teillä säilytetään lapsia? :D
Tyylilyyli

Huiiii, jeeee!

Markkinoloita

Käytiin tosiaan joulumarkkinoilla kattelee josko sieltä vaikka tarttus joululahjoja mukaan joko muille tai itselle ja kyllähän sieltä jotain pientä löydettiinkin lopulta. Aikalailla suurimmaks osaks siellä oli erilaisii käsitöitä vaatteista sisustus romppeeseen mutta oli siellä paljonm muutaki kuten vaatteita, juusto ja liha tuotteita ynnä muuta, ynnä muuta. 
Taidettiin aika lailla koko paikka kierrellä ympäriinsä kunnes sitte löyty semmonen koju mikä sopi vähä paremmin meille ku huovutetut myssyt. Lahjatavarakoju mistä etenki Laura ois voinu ostaa kaikenlaista blingiä sun muuta jos vaan ois pystyny. Se näytti jotakuinki tältä:Laura löysiki sieltä hienon ihtesä näkösen rannekorun ja Sofialle tarttu mukaan makeet korvaläpät mitkä se ite nappas sieltä korista ja otettiin ne sit ku ei hirveesti maksanu ja toinen nii halus ne.
Sit vielä törmättiin joulupukkiin mitä Sofia vähä ujosti ja lähtiissä matkalla ovelle mukaan tarttu vielä vähä metrilakua ja grillimakkaratki piti kans mutustella ennen ku pysty lähtee ku hiukomaan rupee tommonen kiertely. :p

Sellanen koru löyty Lauralle.
Kuvassa ei näy mut molemmissa läpissä on nallet :)

Kameroita ja kuvaamisia

Elikkäs sellaista uutista tässä olis että meidät tullaan näkemään ensi vuonna ilmestyvällä Yle TV2:sen Teiniäidit-dokumentti sarjassa. En tiedä ootteko työ seurannu kyseistä ohjelmaa mutta myö ainaki fanitettiin sitä jo ennen ku ite siihen päästiin ja siitä on parhaillaan menossa sarjan toinen tuotantokausi. Eli jos joku on nähny/näkee meidät pyörimässä kameran kanssa jossain niin ei tarvii ihmetellä se liittyyt juurikin tähän.
Meitä on nyt kuvattu pari kuukautta ja paljon on vielä jälellä ja meillä on ollu tosi hauskaa tehessä tätä. Vaikka kyllä se meinaa uuvuttaaki välillä kun sitä kuvaamista on kans sit aika paljon välillä parikin päivää putkeen, mut on se sen arvosta. Ja varmasti ku tää loppuu nii tuntuu vähä tyhjältä ku tää on ollu nii mukavaa hyvässä porukassa ja on tämmöstä kivaa "pikku" vaihtelua arkeen.. :D
Mut pahemmin tän enempää en voi nyt kertoo mut suosittelen kovasti seuraamaan ohjelmaa jos ette vielä ole ja kattomaan ensimmäisenki kauden mikä löytyy vielä YLEn elävästä arkistosta. :)


Eipä tän kummempaa tänään :)

8 kommenttia:

 1. Mie oon kattonu Teiniäitejä :) Jee kiva kun tuutte mukaan sarjaan!! Jännää sit ku itekki asun Joensuussa ni seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku tykkäät :) Onhan tuo koko sarjaan vähä uutta ku aiemmin on ollu aikalailla pääkaupunki seudulta kaikki aiemmat siinä. :p

   Poista
 2. eikääää, tekin ootte siinä sarjassa! Ite olin koekuvauksissa mut peräännyin ku se meni semmoseks "tee näin" "sano näin" "feikkaa puhelu neuvolaa" käskyttämiseks ja epä aidoks...en malta oottaaa et pääsee seuraa teit telkkarista! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no kyllä se aluks tuntu vähä hassulta vaikkei meillä nyt oo ollu ku semmosii että pitää uusiks tehä tai sanoo jotain ku ei selvää saa ekalla. Mut seki meni ku vähä aikaa oli kuvattu nii oli sujut sen kameran kaa ja oppi olee sen eessä luontevasti jännittämättä. Eikä meijän ainakaan oo tarvinnu ruveta "feikkaamaan" mitään :) Eikä myökään malteta että nähään ihtemme :D

   Poista
 3. Hyvä tietää että sarja jatkuu myös 3 kaudelle. Tsemppiä kuvauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) kiva et tää homma otettiin näin positiivisesti :p

   Poista
 4. Iloista joulua 2013 ja uutta vuotta 2014 teidän koko perheelle! :)

  VastaaPoista