torstai 6. helmikuuta 2014

Raskautta


Lupaus taisi olla, että tulen tänne kirjoittelemaan tästä kakkosraskaudesta tarkemmin, Jussille kun se voi vähän hankalaa olla. Täten siis Laura kirjoittaa.. 

Jos nyt siitä lähdetään, niin tämä toinen raskaus oli ehkä hieman suunnitellumpi ja harkitumpi kun tuo ensimmäinen. Olen ollut pitkään sitä mieltä, että jos minä joskus toisen lapsen saan, ei ikäero mielellään saa olla mikään kauhean suuri. Toki ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, ei niitä lapsia sormia napsauttamalla annetta.. 
Meillä kuitenkin ehtona oli, että Jussin pitää olla päässyt pois armeijasta kun toinen syntyy. Noh, Jussi sieltä joka tapauksessa pois tuli jo, mutta ajoitus olisi lasketun ajan puolesta ollut aika tarkka! :D (Jussi olis päässyt pois kesäkuun lopulla, laskettu aika on heinäkuun lopulla ja ainakin Sofian kohdalla lapsivedet meni kaks viikkoa ennen laskettua aikaa..) 


Olo mulla on ollut tällä kertaa tosi hyvä alusta asti, pari kertaa oli alussa jotain kuvotuskohtauksia mutta muuten ei mitään. Väsymystä, sekä jonkun verran on toki alavatsaa jomottanut kohdun kasvaessa. Sofian kohdalla jouduin keskeyttämään työharjoittelun koska oksentelin työpaikan vessassa ja myöhemmin, kokkialalla kun olin, keskeytin keittiötunnit supistusten takia. Sen jälkeen jännitettiinkin sitä miten pitkään neiti suostuu vielä mahassa pysymään. Tai lähinnä minä jännitin, kukaan muu ei oikeastaan kovin tosissaan noita minun supistuksia ottanut ennen kuin jouduin joulupäivänä lähtemään sukulaisten luolta sairaalaan.. 
Raskausviikkoja oli silloin 35+ jotain, Sofian painoarvio 2,3kg ja mutsin tilanne kaksi senttiä auki. Lopulta neiti kuitenkin pysytteli vielä mahassa pari viikkoa. 
Niin, ja maha mulla on kasvanut nopeammin kuin Sofian kohdalla!

RV 12, RV 14, RV 15 & RV 16
Tällä kertaa odotan myös tosi paljon tän toisen synnytystä. Nyt tietää suunnilleen mitä odottaa, ja ensimmäisestä synnytyksestä mulle jäi hyvin positiivinen olo. Se vaan meni vähän ohi kun kaikki meni niin nopeasti ja tilanne oli ihan uusi. 
Olo on muutenkin realistisempi siinä mielessä, että tajuaa että tästä lopputuloksena on oikeastikin lapsi. Ei sitä ensimmäisen kohdalla voi tajuta täysin ennen kuin vauva nostetaan ensimmäistä kertaa rintakehän päälle. 
Nyt myös pelottaa enemmän että joku menee pieleen, koska tajuaa että tässä on kyse ihan oikeasta, hyvin toivotusta lapsesta. En sano etteikö Sofiakin olisi ollut toivottu, ensimmäinen raskaus vaan on jotain niin uutta ja ihmeellistä, siinä voi tajuta vaan tietyllä tasolla mitä tapahtuu. Asiasta kyllä puhuu, vauvasta ja synnytyksestä kyllä puhuu, mutta loppujen lopuksi ei todellakaan tajua mistä puhuu ennenkuin on kokenut sen synnytyksen ja vauvavuoden. :D 

Sofian kanssa silloin joskus :--)<3
Sukupuolella mulle ei ole mitään väliä, Jussi tosin on ilmoittanut että hän ei tee kun poikia.. 
Sukupuoli aiotaan selvittää maaliskuussa olevassa ultrassa jos se vain on mahdollista. Loppujen lopuksi kuitenkin suurin toive on se, että pienellä olisi kaikki hyvin, pysyisi mahassa mahdollisimman pitkään ja syntyisi terveenä. Aika kliseistä. Totta kuitenkin. 
Nyt mennään siis raskausviikolla 16. Palaillaan! (:

-Laura


4 kommenttia:

 1. Mielen kiinnolla odottelen tietoa että kumpi teille sitten tulee tällä kertaa! :) Mä henk.kohtasetsi veikkaisin notta tää ois poika, jotenkin sellanen fiilis tuli ko luki sun juttua. :) Toivottavasti raskaus menee hyvin! :) Mukava lukea tätä teidän kirjottelua, kirjotatte niin hyvin, omin sanoin ja mielipitein asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että sulle nousi joku aavistus, mulla ei ole mitään tietoa kumpaa sukupuolta tää vois olla. Sitäpaitsi Sofiaakin veikkasin pojaksi. :D

   Kiitoksia! :)

   -Laura

   Poista
 2. Hupsista, hivenen kirjotusvirheitäkin tuli matkaan mutta älkää välittäkö :D

  VastaaPoista
 3. Voi laura oot niin kaunis :) oon lukenu tätä blogia iha alusta asti, on kyllä hyvin kirjotettu ja mukavaa seurata teidän pientä perhettä! Itselläni on kamala vauvakuume, samoin miesystävälläni, mutta opintoja olisi yliopistossa vielä kaksi vuotta jäljellä, joten sinne asti pitäisi jaksaa odottaa.. innollaan jään odottamaan kumpi sieltä teille tulee :P toivottavasti raskausaikasi menee hyvin ja voit nauttia siitä!
  Hyvää kevättä -Kadi

  VastaaPoista