keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Odotusaika + kysymyspostaus


Hämmennys, onni, pelko, shokki, riemu, sekavuus, oikeesti?
Siinä ainaki osa tunteista niiltä ajoilta kun saa tietää tulevansa isäks, ainaki miun kohalla.
Etenki sillon ku sain tietää raskaudesta ku synttäripäivänä luulin saavani ihan normin onnittelu viestin Lauralta mut viestin lopussa lukikin et "susta taitaa tulla isukki". Oli meillä kyllä epäilystä asiasta mut ei se ollu vielä yhtään varmaa ennen ku Laura teki tuollon testin. 
Ekat viikot miun tunteet meni pahempaa vuoristorataa ku tykkimäellä ja Laurallakin tahto palaa siihen välillä hermot ku saatoin olla jonain aamuna maailman onnellisin mies mut illalla taas jo ihan masentunu. Lopulta kuitenki ku alko tunteet tasaantuu nii päätettiin yhdessä että halutaan ehottomasti pitää meidän oma lapsi vaikka nuoria oltiinki, ja sittenpä lähettiinki jo kirpparilta ostaa ekoja vaatteita ihan fiiliksissä. :)
Abortti ei ollu meille vaihtoehto.

rv15
Meni jokunen viikko enne ku uskallettiin ja haluttiin kertoo porukoille joille tää tietysti tuli isona shokkina ja vaati vähän aikaa sulatella, mut lopulta kuitenki hekin vain iloitsivat lapsenlapsestaan ja jäivät innolla odottamaan uutta tulokasta.
Ensimmäinen ultra oli aivan uskomaton kokemus ku näki pienen pienen lapsensa ekaa kertaa siinä monitorissa ja se oli rehellisesti varmaan ensimmäinen kerta miun elämässä kun miulta pääs onnenkyyneleitä kun kaikki oli vauvalla hyvin eikä sitä vaan tahtonu uskoo todeks että se on tosiaan oma lapsi joka siellä rymyää ja mie olin niin shokissa sen jälkeen että piti ihan istahtaa katukivetykselle hetkeks ennen ku pysty lähtee ajamaan skootterilla kotiin. Ja sen ultran jälkeen me sit julkistettiin asia kun riskialttein aika oli ohi ja oltiin valmiita siihen.

rv21
Kun Lauran maha alko oikeesti kasvaa nii se oli aika jännä vaan huomata aina jokusen viikon välein miten se "taas" oli kasvanu lisää ja parhaiten sen huomas halatessa kun se aina vaan enemmän ja enemmän paino lisää vastaan kunnes se lopulta jopa vähän tavallan "työnti" kauemmas. Eikä se minuu mitenkään haitannu missään vaiheessa ja itse asiassa se maha oli jopa ihan kivanki näköne. Loppupuolella vaan rupes nukkuessa käymään tila vähiin 120cm sängyssä kun kissakin tykkää aina semmosen puol metrii leveen kaistaleen vallata itelleen.. Mutta seki onneks korjaantu kivan joululahjan myötä ku saatiin parisänky mitä oltiin toivottu jo jonku aikaa.

rv34
Koko raskauden ajan oli hauska seurata neuvolasta saadusta odotus kirjasta mitä kaikkee mitä milläki viikolla tapahtu ja kaikki jopa pienetki jutut oli hienoja niinku joku "hei nyt sillä on jo nenä" tai "nyt sille kehittyy varpaat" ja kaikki tämmöset asiat oli joka viikon kohokohta lukee mitä tapahtuu.
Mut kaiken parasta tietysti oli se ku potkut rupes tuntuu ulospäin ja kun ne aina vaan muuttu kovemmiks ja kovemmiks ja pitemmiks rymyämishetkiks ja toinen oli ku kuulo kehitty ja voi olla ettei läheskään kaikki mitä sille mahalle tuli selitettyyn ollu mitään maailman älykkäimpiä juttuja nii voin vaan kuvitella mitä Sofia ois miusta aatellu jos se ois siellä ymmärtäny jo kaiken..

rv36 kaks viikkoo ennen synnytystä
Raskauden loppupuolella alkoki sitte häslinki siitä onko kaikki tavarat hommattu ja mitä pitää hankkii.
Onneks me saatiin vaatteita ja tavaroita ilmasiks joko omaks tai lainaan sukulaisilta eikä jouduttu sitte ostamaan uutena paljon mitään. 
Kun koko raskaus oli ollut koko ajan sitä oottamista että se iso päivä lähestys nopeemmin kun ei jaksais pientä oottaa enää yhtään pitempään, niin loppuajasta alkokin sitte se että apua kohta se jo tulee että eikö hän hetkisen malttas vielä oottaa että kaikki tarvittava ois varmasti hankittu ja oonko ite vielä valmis tähän ja  kun Sofia uhkas joulupäivänä tulla etuajassa niin koko päivän sitä vaan ajatteli että tääkö se on se päivä kun miun koko elämä muuttuu eikä se oo enää ikinä sama ja jännitti ihan hirveesti ettei ikinä oo ennen.
Lopulta kuitenki ku siinä sai vielä pari viikkoo miettimisaikaa ja ooteltiin vielä vähän aikaa nii se oli kyllä kieltämättä elämäni onnellisin päivä kun Sofia sitten viimeinki tuli maailmaan. :>


Kysymyspostaus

Jollakin oli toiveena että tekisin tänne kysymyspostauksen joten alkaen tästä päivästä (16.5) ensi maanantaihin asti (21.5) tähän päivitykseen voitte jättää kysymyksiä mistä haluutte tietää lisää tai joku juttu mikä ihmetyttää tai ihan mitä tahansa kunhan vainOdotus hyvän maun rajoissa ja ne voi olla myös Lauralle jos haluutte hältäkin kysyä jotain ja me sitten ensi viikolla pyrimmä vastailemaan niihin ja lisäämään sitten tänne. :)

9 kommenttia:

 1. Tuntuuko vastuun ottaminen luonnolliselta?
  Mitä pelkäät ( pelkäätte ) ?
  Odotatko malttamattomasti, että tyttö kasvaa isommaksi ja alkaa kävelemään ja puhumaan?
  Saatteko paljon tukea lähipiiristä?

  Kaikkea hyvää sinne teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Mikä on Sofian kokonimi? (sukunimeä ei tietenkään tarvitse kertoa)
  Mistä keksitte Sofian nimen / nimet?
  Miten kaverinne ovat reagoineet vanhemmuuteenne? Onko kavereita kadonnut lapsen syntymän myötä?

  VastaaPoista
 3. Mitä asiaa odotat eniten Sofian kasvussa? (tai no kaikkeahan sitä odottaa, mut siis et alkaa käveleen, ekat sanat, tms.?)
  Onko Sofialla sun vai Lauran sukunimi?
  Mitkä on sun ja Lauran koko nimet? (ei tarvii sukunimeä kertoa)
  Tuleeko sulle paljon huonoa kommenttia blogiis?

  Ja Lauralta haluaisi kysyä, että kokiko hän raskauden helpoksi?
  Miltä raskaus tuntui? Oliko mitään ongelmia/vaivoja?

  VastaaPoista
 4. Mikä sana sulla tulee ekana mieleen, kun ajattelet Sofiaa? :)

  VastaaPoista
 5. Onko teillä jotain kesäsuunnitelmia?
  Millaisia haasteita teillä on ollut vauva-arjessa? Mikä on yllättänyt?
  Ja mitkä on niitä ihanimpia asioita isyydessä?
  Pelkäätkö jotain tulevaisuudessa, kun Sofia on jo vanhempi?
  Entä mitä odotat innolla?
  Millaisia eroja sun ja Lauran tavoissa on hoitaa Sofiaa?

  VastaaPoista
 6. - Mitkä on naurettavimpia väitteitä/ennakkoluuloja, joita oot kuullu nuorista vanhemmista ja miten suhtaudut niihin?
  - Haluatteko joskus lisää lapsia?
  - Kaipaatko jotain siltä ajalta, kun lasta ei vielä ollut?

  VastaaPoista
 7. laura , miten tajusit olevasi raskaana & mitä aattelit ?
  Kuinka kauan ootte seurustelleet ?
  tappeleks te paljon sofian hoidosta ?

  ei tuu enempää mielee (:

  VastaaPoista
 8. Missä te asutte?
  Ootteko kadulla kohdannu ilkeitä katseita ym, onko ihmiset tullu kyselee kaikenlaista?

  VastaaPoista
 9. Luin ekaa kertaa sun blogiasi, ja olen itse ilemisesti vuotta sinua nuorempi, mutta olen teiniäiti pian 8kk ikäiselle tytölle, Auroralle. Enkä oikeasti voi sanoa mitään muutakun että oon todella onnellinen teidän puolesta, ja että olen '' katkera'' omalle miehelleni, joka ei tee sitten yhtään mitään :D tai no tekee se vähäsen, mutta tuo on mielestäni sulosta kuinka ajattelet/ajattelette molemmat lapsesta samalla tapaa :) Onnea jatkoon!

  Ja kysymyksenä vaikka semmonen, että onko kaverinne ns '' etääntyneet'' teistä, että näättekö heitä vielä yhtä usein ja mitä he ajattelivat raskaudesta? (:

  VastaaPoista